Feeds RSS

25. nov. 2009

Misli o Življenju


Misli o življenju 









Ko življenju rečem 'DA', mi življenje odgovori z 'DA'

Ko boste močnejši na enem področju, boste ugotovili, da so postala obvladljiva tudi druga. In naslednja stvar, ki jo boste opazili, je to, da iz sadike rastete v visoko, čudovito drevo, ki ima korenine zasidrane globoko v zemljo. Z drugimi besedami, uspevali boste v celovito, čudovito, skrivnostno in neprimerljivo stvar, imenovano ... ŽIVLJENJE!

Zakoni življenja so preprosti, mnogo preveč preprosti za tiste ljudi, ki se želijo boriti in kompiicirati. Kar daš, to dobiš, kar misliš o sebi in življenju, se ti uresniči. Tako preprosto je to.

V vsakem življenju pridemo vedno sredi predstave in vedno odidemo sredi predstave. Ni pravega časa, ni napačnega časa. Je samo naš čas.

Če vam življenje ponudi limone, naredite limonado. Če so limone gnile, vzemite iz njih semena in jih posadite, da bodo zrasle nove. Ali pa z njimi obogatite kompost.


Edino, ob čemer se lahko opajamo, je življenje. To je blago opojno sredstvo, toda z dolgotrajnim učinkom.

Življenje je simfonija za tiste, ki imajo ušesa, da slišijo; toda res redki so ljudje, ki glasbo slišijo. Zakaj? Ker pridno poslušajo hrup, ki sta jim ga v glave vnesli njih pogojenost in programiranost,. Da boš res slišal simfonijo, moraš biti občutljiv za vsak glas slehernega instrumenta v orkestru.

Ugotovil sem, da v življenju ni tako pomembno, kje SMO, ampak kam smo namenjeni. Da bi pripluli do nebeškega pristana, moramo pluti, včasih z vetrom, včasih proti njemu - toda pluti moramo - ne smemo se ustaviti na naplavini ali se zasidrati pred ciljem. - Oliver Wendell Holmes


Kaj pa, če je življenje darilo? Kar naenkrat postane presenečenje, nekaj zabavnega, nekaj posebnega. Ali pa, če nanj gledate kot na ples? To bi bilo nekaj čudovitega, nekaj kar bi počeli z drugimi ljudmi, pri čemer bi razvijali čut za lepoto in ritem, nekaj, kar bi nas navdajalo z radostjo. Katera izmed teh prispodob pravilno ponazarja življenje? Vsaka je lahko koristna v ustreznem trenutku. Ne pozabite, da so lahko vse prispodobe včasih koristne, včasih pa nas omejujejo.

Želite pozitivno vplivati na svet? Najprej uredite lastno življenje.- Lao Ce

Ljudje za svoje življenje vselej krivijo zunanje okoliščine. Na tem svetu uspevajo samo ljudje, ki se pogumno napotijo iskat okoliščine, kakršne si želijo, če pa jih ne morejo najti, jih ustvarijo sami. - George Bernard Shaw

Način gledanja na življenje bo v veliki meri določalo njegove rezultete. - Zig Ziglar

Življenje se mi še malo ne zdi kot kratka sveča. Sijajna bakla je, ki so mi jo podali, da jo za trenutek podržim kvišku, in preden jo bom predal naslednjim rodovom, bi rad, da kar se da svetlo zažari.George Bernard Shaw

1 komentarji:

Unknown pravi ...

http://www.verzi.si/misli/pozitivne-misli

Objavite komentar